تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : انتخاب امروز
حوزه : ارتباطات و فن آوری اطلاعات, اقتصادی, عناوین اخبار
شماره : 9057
تاریخ : 1 اسفند, 1401 :: 1:34
فرزاد توکلی در گفتگوی ویژه خبری با شبکه باران از رشد ضریب نفوذ تلفن همراه استان به ۱۸۷ درصد و بالاتر از نُرم کشوری خبر داد. ضریب نفوذ تلفن همراه در گیلان به ۱۸۷ درصد رسید مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان؛

به گزارش انتخاب امروز،فرزاد توکلی در گفتگوی ویژه خبری با شبکه باران، از کسب رتبه هشتم در IDI کشوری و ضریب نفوذ ۱۸۷ درصدی در تلفن همراه خبر داد.

وی با بیان این که آمار مذکور از ضریب نفوذ متوسط کشوری بالاتر است، افزود: در کشور ضریب نفوذ تلفن همراه ۱۷۰ درصد است و ضریب نفوذ که شامل تعداد مشترکین تقسیم بر جمعیت بوده و با توجه به جمعیت ۲ میلیون و ۵۳۰ هزار نفری گیلان در حال حاضر بیش از ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار سیم کارت در استان فعال بوده و گیلان در این شاخص رتبه سوم کشور را کسب کرده و آمار مذکور نشان می‌دهد در استان برخی شهروندان دارای چند سیم‌کارت هستند.

توکلی ورود تلفن‌های همراه را یکی از دلایل کاهش مقبولیت زیرساخت تلفن ثابت دانست و اظهار کرد: با وجود تمام این ملاحظات،‌ استان گیلان از لحاظ پوشش تلفن ثابت در نقاط مختلف شهری و روستایی،‌ در حال حاضر  با ۴۲.۳۵ درصد رتبه هفتم کشوری قرار دارد.

وی با اشاره به رشد ۱۱ درصدی در تعداد مشترکین اینترنت ثابت و سیار استان افزود: در سال گذشته بالغ بر ۳ میلیون و ۲۴۰ هزار مشترک از این سرویس بهره مند بودند که با رشدی ۱۱ درصدی در حال حاضر بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از این خدمات استفاده می کنند.

مدیرکل ICT استان به ضریب نفوذ اینترنت ثابت شامل ADSL و فیبر نوری به عنوان یکی دیگر از شاخص های مهم حوزه ارتباطات اشاره کرد و گفت: گیلان با ضریب نفوذ ۱۳.۵ درصدی در این شاخص و هم چنین ۱۲۵ درصدی در ضریب نفوذ اینترنت همراه و با توجه به مجموع ضرایب نفوذ شاخص های این حوزه، رتبه هشتم IDI کشوری (شاخص توسعه ارتباطات) را به خود اختصاص داده است.

فرزاد توکلی با اشاره به تعداد دفاتر فعال پیشخوان خدمات دولت و دفاتر ICT بیان داشت: هم اکنون ۷۹۱ دفتر پیشخوان خدمات عمومی دولت و ICT روستایی در استان مشغول به فعالیت بوده که از این تعداد ۴۲۲ دفتر پیشخوان خدمات دولت در حوزه شهری و ۳۶۹ دفتر ICT در حوزه روستایی گیلان به خدمات رسانی مشغول هستند.

وی در خصوص نظارت بر عملکرد این دفاتر افزود: نظارت بر دفاتر پیشخوان خدمات دولت و ICT روستایی از جمله وظایف سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بوده و این سازمان به صورت بازدیدهای میدانی برای در راستای اجرای دستورالعمل های ابلاغی و همچنین رعایت نرخ نامه های تعیین شده در دفاتر و همچنین رسیدگی به شکایات واصله از سوی شهروندان در رابطه با تخلفات احتمالی اقدام می کند.

توکلی افزود: در حال حاضر هیچ محدودیتی برای صدور مجوز دفاتر جدید وجود ندارد و متقاضیان ایجاد دفاتر در حوزه شهری و روستایی می توانند از طریق سایت اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان به آدرس https://gilan.ict.gov.ir/fa/dafater و یا درگاه ملی مجوزهای کشور به آدرس https://auth.g4b.ir درخواست خود را ثبت و نهایتاً طی مدت ۲ ماه در صورت عدم مشکل در دریافت استعلامات، مجوز مذکور صادر خواهد شد.

وی در ادامه با اشاره به روند توسعه دکل های ارتباطی و توسعه پهنای باند اینترنت به خصوص در مناطق روستایی استان بیان داشت: در حال حاضر تمامی مراکز شهری در استان دارای پوشش نسل سوم و چهارم تلفن همراه بوده و در دو شهر رشت و انزلی در چند منطقه پوشش نسل پنجم ۵G توسط یکی از اپراتورهای تلفن همراه راه اندازی و در حال بهره برداری است.

فرزاد توکلی، عمده تمرکز و یکی از مهمترین دغدغه های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و به طبع آن اداره کل ICT استان را توسعه ارتباطات در حوزه روستایی و کاهش شکاف دیجیتالی بین شهر و روستا دانست و افزود: در راستای تکلیف؛ وزارت متبوع برای توسعه ارتباطات در مناطق روستایی و با توجه به ادامه روند تجهیز روستاها به اینترنت پرسرعت؛ از ۱۶۶ روستای باقیمانده استان در سال گذشته، ۴۶ روستا به اینترنت پرسرعت متصل شده و ۱۰ روستای دیگر نیز تا پایان سال از این سرویس بهره مند خواهند شد و در مجموع مقرر شده تا پایان شهریور سال ۱۴۰۲، ۱۱۰ روستا به شبک ملی اطلاعات متصل گردند.

وی ضمن تاکید بر این که با توجه به برنامه ششم توسعه و سند چشم انداز، تکلیف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، اتصال ۸۰ درصد از روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور به شبکه ملی اطلاعات است، افزود: در حال حاضر این وزارت پوشش ۱۰۰ درصدی روستاهای بالای ۲۰ خانوار را در دستور کار خود قرار داده است.

مدیرکل ICT استان با اشاره به تمرکز وزارت ارتباطات برای اجرای فیبر نوری در کشور و جایگزینی آن با شبکه کابل مسی برای پایداری ارتباطات، کاهش هزینه، سهولت در اتصال و همچنین توسعه پهنای باند اینترنت در کشور و به خصوص در استان گفت: در حال حاضر در تمامی شهرهای استان فیبر نوری توسط مخابرات استان اجرا شده و یا در حال اجرا می باشد و هم اکنون ۱۲ هزار مشترک از بستر فیبر نوری در حال استفاده بوده و به همین میزان ظرفیت برای واگذاری وجود دارد که شهروندان در صورت تمایل می توانند از این بستر استفاده کنند و مقرر شده تا پایان شهریور سال ۱۴۰۳ فیبر نوری برای ۸۰ درصد از خانوارها و کسب و کارهای سطح استان اجرا شود.

توکلی در خصوص زیرساخت های شهر هوشمند و برنامه های اداره کل ارتباطات استان برای این مهم گفت: شهر هوشمند یک موضوع چند بُعدی است که فراهم کردن زیرساخت آن شامل توسعه دکل های ارتباطی به نسل بالاتر و توسعه فیبر نوری در حیطه وظایف این وزارت بوده و مقرر شده تا پایان سال ۱۴۰۲ تمامی شهرهای استان به نسل پنجم ۵G تجهیز گردند که در حال حاضر ۱۲ دکل در شهر رشت و شهر انزلی توسط یکی از اپراتورها راه اندازی شده و در حال بهره برداری است.

وی در خصوص وضعیت شرکت های دانش بنیان و سهم این شرکت ها در حوزه فناوری استان افزود: در حال حاضر ۸۲ شرکت دانش بنیان در سطح استان فعال بوده که در حدود ۱۵ درصد از این تعداد در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات مشغول به کار است و از جمله اقدامات این اداره کل به نمایندگی از وزارت ارتباطات را رفع موانع و مشکلات پیش روی این شرکت ها با دستگاه های خصوصی و دولتی استان و همچنین ارائه تسهیلات از محل بند الف تبصره ۱۸ عنوان کرد.

فرزاد توکلی به ۴۹۱۲ فقره سرقت با مجموع خسارت بیش از ۲۶۱ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۰ و ۲۰۷۷ فقره سرقت با مجموع خسارت بیش از ۸۵ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۱ در استان اشاره کرد و افزود: سرقت کابل های سیمی مخابرات و باطری های پشتیبان دکل های ارتباطی تلفن همراه از جمله مواردی است که هزینه های میلیاردی را بر روی دوش بخش خصوصی گذاشته و هزینه هایی که باید صرف توسعه بستر ارتباطات گردد، صرفاً برای تهیه چند باره تجهیزات خواهد شد.

مدیرکل ارتباطات استان در پایان از شهروندان گیلانی درخواست کرد، تمامی مشکلات حوزه ارتباطی خود را از طریق تلفن ۱۹۵ یا سامانه ۱۹۵.ir به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ارسال کنند.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری انتخاب امروز محفوظ می باشد.