تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : انتخاب امروز
حوزه : اجتماعی, بهداشت و درمان, عناوین اخبار
شماره : 7033
تاریخ : 7 اسفند, 1400 :: 1:57
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان: مردان به دلیل مسوولیتهای اجتماعی و خانوادگی ممکن است کمتر به سلامت خود اهمیت دهند. دکتر مهدوی روشن، دکترای تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به هفته ملی سلامت مردان گفت: مردان به دلیل مسوولیتهای اجتماعی و خانوادگی ممکن است کمتر از زنان به سلامت خود اهمیت دهند.

به گزارش انتخاب امروز،دکتر مهدوی روشن ، عضو هیأت علمی دانشگاه در گفتگو با وبدا گیلان، با بیان اینکه از یکم تا هفتم اسفند ماه هفته ملی سلامت مردان نامگذاری شده، اظهار داشت: مردان به دلیل برخی مسائل ژنتیکی و سبک زندگی بیش از زنان در معرض ابتلا به برخی بیماریها هستند و اغلب به دلیل مسئولیتهای اجتماعی و خانوادگی ممکن است کمتر به سلامت خود توجه نمایند.

وی با اشاره به عوامل تهدید کننده سلامت مردان خاطر نشان کرد: در میان مردان کشور ما بیماریهای نظیر سرطان پروستات، بیماریهای قلبی عروقی، چربی خون بالا، چاقی و اضافه وزن ، افزایش فشارخون و چربی خون شایع است که ارتباط نزدیکی با مصرف بیش از حد غذا های چرب، غذاهای حاوی قندهای ساده و پر نمک دارند که مصرف چربی های حیوانی و روغن های با اسید چرب اشباع و ترانس بالا مهمترین عامل خطر بیماری های قلبی و عروقی به شمار می رود.

وی با تاکید بر اینکه پیشگیری بهتر از درمان است عنوان کرد: میوه ها و سبزیجات بخصوص سبزیجات برگ سبز، کلم بروکلی ، میوه های رنگی (با رنگ قرمز و نارنجی) سرشار از فیبر ، منیزیم ، انتی اکسیدان و انواع ویتامین هستند. ماهی و فراورده های دریایی به دلیل غنی بودن از اسیدهای چرب امگا 3 به سلامت قلب و عروق ، بهبود سیستم ایمنی و کاهش خطر سرطان پروستات کمک می کند.

عضو هیات علمی دانشگاه ادامه داد: مغزهای گیاهی مثل (بادام ، فندق، پسته و ….) که سرشار از انتی اکسیدان، سلنیوم و منگنز هستند در کاهش سرطانها بخصوص سرطان پروستات ، کاهش چربی خون و کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی موثر است.

دکتر مهدی روشن بیان داشت: با توجه به اینکه میزان توده عضلانی بدن مردان بیشتر از زنان می باشد برای حفظ توده عضلانی توصیه می شود از انواع غذاهای پروتئینی مفید از جمله ماهی و فراورده های دریایی، سفیده تخم مرغ و منابع پروتئینهای گیاهی مانند حبوبات و محصولات سویا استفاده شود و مصرف گوشت قرمز و لبنیات پرچرب را کاهش یابد.

عضو هیات علمی دانشگاه با تاکید بر اینکه اضافه وزن و چاقی از عوامل مهم تعیین کننده سلامت هستند و عامل ابتلا به بیماریهای مختلف محسوب می شود، گفت: کنترل وزن از طریق محدود کردن مصرف غذاهای پرکالری و انجام فعالیت بدنی و داشتن تحرک در طول روز به منظور کنترل وزن در محدوده مناسب ، توصیه می شود.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری انتخاب امروز محفوظ می باشد.