تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : انتخاب امروز
حوزه : انتخاب سردبیر, سایرحوزه ها+, سیاسی, عناوین اخبار
شماره : 4810
تاریخ : 16 خرداد, 1400 :: 14:11
سخنان نامزدها پس از پایان مناظره اول هفت نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری پس از پایان مناظره به سئوالات خبرنگاران پاسخ دادند.

انتخاب امروز، سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی در جمع خبرنگاران گفت: در هفت هشت سال اخیر کام مردم بسیار تلخ شده است به ویژه سال گذشته که کرونا داشتیم و نمی خواستم کام مردم در این مناظره حداقل از طرف من تلخ شود.
وی گفت: دلم می خواست مردم ببینند یک عده جوان با انگیزه پا به کار و با برنامه برای حل و فصل مشکلات آنها آمده و فکر کرده اند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: دوستان ما در اندیشکده بسامد گام دوم برای دولت سلام سه چهار سال است که به طور مفصل کار می کنند.
وی گفت: دلم می خواست این را ارائه کنم اما فضا آنطور که می خواستم پیش نرفت البته نه از طرف بنده بلکه فضای کلی و امیدوارم فضای مناظرات به جای اینکه به بگو مگوهای فردی تبدیل شود محل ارائه برنامه و ظرفیت گروه ها باشد زیرا رئیس جمهور یک نفر نیست بلکه یک مجموعه و تفکر است.
آقای قاضی زاده هاشمی افزود: برای تحول آمده ام و مردم از سرو کله زدن مسئولان با یکدیگر خسته شده اند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: امیدوارم با پیروزی های بیشتر فوتبال و والیبال قلب مردم شادتر و موجب شود مردم روحیه پیدا و در انتخابات شرکت کنند و هر کس را که کارآمد تر می دانند انتخاب کنند.
وی افزود: پدران و مادران فرزندان شما و جوانان عزیز، برادران شما به میدان آمده اند برای اینکه تحولی عظیمی ایجاد کنند.
آقای قاضی زاده هاشمی گفت: در دولت سلام نیامده ایم چهار پنچ پروژه را اجرا کنیم بلکه آمده ایم نوع حکمرانی کشور را تغییر دهیم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: در حوزه دیپلماسی اقتصادی معتقدم باید با 15 کشور همسایه پیوند اقتصادی عمیقی بخوریم و مدلی طراحی کرده ایم که توزیع شرکت های مشترک است یعنی شرکت هایی بین ایران و کشورهای همسایه ایجاد شود.
وی گفت: طراحی ما وزیر خارجه اقتصادی است یعنی یک تاجر بین المللی باید وزیر امور خارجه شود و تمام دفاتر وزارت خارجه در سراسر کشور به مرکز تجارت بین المللی تبدیل شود تا شرکت های چند جانبه توسعه پیدا کنند و ما حتماً حمایت حقوقی و کنسولی می کنیم.

آقای عبدالناصر همتی نیز به خبرنگاران گفت: مناظره دو سه اشکال داشت و اشکال اول این بود که مطمئن شدم در مقابل پنج نفر هستم و این پنج نفر در قالب یک نفر وقت زیادی از من گرفتند و نتوانستم برنامه هایم را برای مردم توضیح دهم.
وی افزود: مسئله دوم کروناست که جان ده ها هزار نفر از هموطنان را گرفته و کسب و کارها را مختل کرده است و باید راجع به این بیشتر صحبت کنم اما هیچ سوالی درباره آن مطرح نشد که ضعف این مناظره بود.
آقای همتی گفت: مدت کوتاه مناظره و حضور هفت نفر این مناظره را بیشتر شبیه مسابقه هفته کرده بود که از این بپرسم یا از آن بپرسم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: البته از صدا و سیما تشکر می کنم زیرا تعداد نامزدها زیاد و جمع کردن برنامه سخت است.
وی گفت: من خودم تصمیم گرفتم نامزد شوم و هیچ ربطی به دولت ندارد.
آقای همتی افزود: دو سال و نیم در دولت آقای روحانی بودم البته سفیر ایران در چین شدم اما به دلیل شرایط اضطراری بزرگان از من خواستند که مسئولیت بانک مرکزی را بر عهده بگیرم.
وی گفت: در همه دوران مسئولیتم تلاش کردم وضع موجود را اصلاح و تغییرات ایجاد کنم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: اکنون از دولت بیرون آمده ام و نامزد ریاست جمهوری هستم و فکر می کنم دولت ضعف هایی داشت که آن ضعف ها را از نظر بینش اقتصادی ام اصلاح کنم.
آقای همتی گفت: می خواهم حکمرانی اقتصادی را اصلاح کنم و بر این اساس به طور مستقل وارد صحنه شده ام و امیدوارم نظر مردم را جلب کنم.

آقای محسن رضایی نیز در جمع خبرنگاران گفت: مناظرات فضای بسیار خوبی است که مردم نامزدهای انتخابات را با یکدیگر مقایسه کنند اما کاش درباره بورس نیز سوال می شد و صدا و سیما این مسئله را نیز مطرح می کرد چون مسئله بورس یک مشکل جدی برای تعداد بسیار زیادی از هموطنانمان است و زندگی بسیاری از مردم حتی جهزیه فرزندانشان را نیز به باد داده است.
وی افزود: فضای مناظرات در مقایسه با گذشته بسته تر شده است زیرا قبلاً پشت تریبون می رفتیم و می توانستیم بهتر صحبت کنیم اما نبود تحرک نامزدهای انتخاباتی در مناظرات ضعفی است که باید رفع شود.
آقای رضایی گفت: از صبر و حوصله ملت ایران که صحبت های ما را شنیدند تشکر می کنم و در مجموع از مناظره راضی هستم و توانستم بسیاری از حرف های خود را بزنم البته باز هم فرصت است و می توانم مسائل دیگری را نیز طرح کنم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: پایگاه اینترنتی برای مسئله مسکن به عنوان سایت خانه یار ایجاد کرده ایم که بانوان می توانند در مسئله حقوق خانه داری در این پایگاه نام نویسی کنند و اسامی خود و فرزندانشان را ثبت کنند تا در برنامه ای که داریم حقوق خانه داری را اجرا کنیم.
وی گفت: با این مناظره به طور حتم سبد رای من افزایش می یابد.
آقای رضایی افزود: دولت من در نخستین فرصت در مذاکرات برجام طرف های مقابل را به نتیجه می رساند و وادار می کند که کاملاً به برجام بازگردند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در صورتی که این کار را نکنند در کمتر از یک سال آنها پشیمان خواهند شد و به جای اینکه ما به دنبال آنها برویم آنها در پی ما می آیند زیرا تولید داخلی، ​صادرات، سیاست همکاری با همسایگان را انقدر قوی می کنیم که وقتی آنها ببینند تحریم ها دارد خنثی می شود خودشان پیگیری می کنند و پی ما می آیند.

آقای سعید جلیلی نیز پس از پایان مناظره به خبرنگاران گفت: اگر صحبت از جمهوری اسلامی و انتخاب مردم می کنیم برای سرنوشت خودشان لازمه اش این است که نامزدهای مختلف نگاه های خودشان را در معرض عموم بگذارند و بتوانند از نظرات خود و دیدگاه هایشان و از اینکه چرا پا در این عرصه گذاشته اند دفاع کنند.
وی افزود: به نظر من این مناظره فرصت خوبی بود و مردم می توانند قضاوت کنند زیرا نوع رویکردها در این مناظره به خوبی روشن شد که آیا نگاه ها برای جهش کشور است یا برای اداره و حداقل امور.
آقای جلیلی گفت: اینکه در موضوعات گوناگون افراد چه برنامه ای دارند و این برنامه چقدر می تواند قابل اتکا باشد و به آن امید بست در این مناظرات روشن می شود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: بسیار خوشحالم شدم از اینکه توانستیم در این فرصت با نامزدهای محترم دیگر مناظره و مباحثه ای داشته باشیم البته ظرف مناظره محدود است و مردم برای اینکه بتوانند انتخاب کنند نیاز به دیدن گفتگوهای بیشتری دارند.
وی گفت: از اینجا به شبکه تلوبیون خواهم رفت و در آنجا برخی نکات را با مردم درمیان می گذارم.
آقای جلیلی افزود: همانطور که در مناظره گفتم فکر می کنم هر یک از نامزدها که وارد این عرصه می شوند مدعی هستند که می توانند چنین باری را به عهده بگیرند و لازمه اش مناظرات بیشتر است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: از همه عزیزانی که در این عرصه حضور پیدا کردند دعوت می کنیم در هر موضوعی که ارائه کردم و مدعی هستم و در آنها می توان به نقاط موفقیت و چشمگیری در جهش کشور رسید هر جا که صلاح دانستند به ویژه در شبکه تلوبیون مناظره داشته باشیم تا مردم بتوانند بهتر تصمیم بگیرند.
وی افزود: امروز همه ما باید تلاش کنیم که همه مردم ایران و همه کسانی که می توانند در انتخابات شرکت کنند این انگیزه را به دست آورند و در پای صندوق های رای حاضر شوند و آن چیزی که بهترین است انتخاب کنند و این گفتگوها حتماً به این موضوع کمک می کند.
آقای جلیلی گفت: تلاش کردم صادقانه با مردم صحبت کنم و همه آن چرا که می گویم چیزی باشد که باور داشته باشم و امکان تحقق آن وجود خواهد داشت.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: اگر از جهش ایران در چهار سال آینده صحبت کردم این را با دقت بیان کردم و صادقانه گفتم و مستند. حاضرم از این موضوع که جهش در چه عرصه هایی و با چه شاخص هایی و با چه نتایجی انجام خواهد شد، با قدرت دفاع کنم.
وی گفت: یکی از بحث های بسیار مهم که در چهار سال آینده دولت باید برای آن برنامه داشته باشد ثبات دادن به اقتصاد کشور با قدرت هر چه بیشتر است.
آقای جلیلی افزود: ​اقتصاد کشور ما نباید معطل چیزهای دیگری به ویژه معطل خارج از کشور باشد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر می خواهیم اقتصادمان قوی و محکم باشد لازمه آن این است که جهش تولید و صادرات داشته باشیم و همه اینها لازمه اش این است که بتوانیم اگر صحبت از جهش صادرات می کنیم جهش در تعاملات گسترده خارجی داشته باشیم برای این نباید معطل دو سه کشور بمانیم زیرا در دنیای امروز فرصت های بسیار ارزشمندی برای ما وجود دارد.
وی افزود: 200 کشور در دنیا وجود دارند که باید برای تعاملات خارجی به ویژه تعاملات اقتصادی خارجی به شکل گسترده و سازنده برنامه داشته باشیم البته گفتگو با این چند کشور نیز یکی از مسیرهاست.
آقای جلیلی گفت: مذاکره یک راه است اما همه راه ها نیست و باید برنامه جدی برای تعاملات گسترده اقتصادی خارجی داشته باشیم و از این مهم تر باید برنامه جدی داشته باشیم که تحریم ها نتوانند اقتصاد کشور را تحت تاثیر قرار دهد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: باید با برنامه جدی دشمن را از تحریم پشیمان کنیم و به عقب برانیم و این ابزار خودش را دارد.
وی گفت: اگر دشمن ابزار اقتصادی را در دست گرفته است به عنوان تحریم باید در میدان مبارزه اقتصادی با ابزار اقتصادی دشمن را پشیمان کنیم و ما برای این برنامه جدی داریم که چگونه می توان دشمن را از تحریم پشیمان کرد.

حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی نیز پس از پایان مناظره در جمع خبرنگاران گفت: اصل مناظره امر پسندیده و بیان دیدگاه ها و مطلع شدن مردم از نگاه نامزدهاست.
وی افزود: البته برخی بداخلاقی ها را دیدیم که نباید این بداخلاقی ها اتفاق می افتاد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: مطالب نادرستی گفته شد که در همین جلسه به آنها ثابت شد حرف آنها نادرست است و پس از جلسه برای من مشخص شد که آنها متوجه خطای خود شده اند.
آقای رئیسی افزود: در مناظرات باید با مردم با صداقت حرف زد و نسبت به صداقت عمیقاً باور دارم که باید با مردم درست صحبت کرد.
وی گفت:​ سعی کردم به سوالاتی که مطرح می شود پاسخ دهم اما برای برخی دوستان سوالات مطرح می شد که از جای دیگر حرف می زدند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: به نظرم سوال دغدغه مردم است و باید این سوال ها را پاسخ داد البته عیبی ندارد که در حاشیه آن مطلب دیگری بگوییم اما چون سوال، سوال مردم است باید پاسخ داده شود.
آقای رئیسی گفت: از مردم می خواهم در میدان انتخابات مشارکت کنند و بنده که به عنوان طلبه در این میدان آمده ام هم در این دوره و هم در دوره گذشته بالاترین تخریب ها نسبت به بنده و خانواده ام و اطرافیانم انجام شد اما با این چیزها جا نمی خورم.
وی افزود: اینبار نیز در فضای ضد انقلاب تخریب علیه من زیاد است اما در این میدان خود را یک خدمتگزار مردم می بینم زیرا مردم در رنج ، فقر و مشکل به سر می برند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: با مردم ارتباط دارم و آمده ام خدمتگزاری و وضع را متفاوت کنم.
آقای رئیسی افزود: اینکه در این مسیر انسان دو تا حرف و متلک بشنود و میدان را خالی کند رمز جهاد ایستادگی و کار برای مردم نیست.
وی گفت:​ ما خودمان را برای بیش از این حرف ها آماده کرده ایم و رمز حضور در این میدان این است که زندگی مردم از وضع کنونی نجات پیدا کند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود:​ خودم را برای حضور در این عرصه آماده کرده ام و اهانت ها، حرف ها و تهمت ها که آن را در فضای مجازی نیز می بینید در تصمیم،​ اراده، پیگیری و حال ما تاثیری ندارد.
آقای رئیسی گفت: از مردم و جوانان عزیز می خواهم در انتخابات شرکت کنند زیرا شرکت آنها بسیار مهم است و برخی می خواهند صدای جوانان را خاموش کنند.
وی افزود:​نباید صدای جوانان خاموش شود بلکه باید با رای بالا صدایتان را طنین انداز کنید.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: هیچ کس به خودش نگوید من رای نمی دهم و هر کس ناامید است دغدغه و مشکل شغل و مسکن دارد و حالش را گرفته اند و مدیری با او برخورد بد کرده است در انتخابات شرکت کند و نباید انتقام این دولت را از دولت آینده گرفت و همه حضور فعال در انتخابات داشته باشند.
آقای رئیسی افزود​: ایران قدرتمند و عزتمند است و شهدا ایران را به این جایگاه رسانده اند.
وی گفت:​باید با دنیا تعامل کنیم اما بدانیم کشور عزتمند و قدرتمندی هستیم و در نوع تعامل نباید بگذاریم خدشه ای به عزت و قدرت ایران وارد شود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: برنامه دولت من این است که با همه دنیا تعامل خواهیم داشت و سیاست ما سیاست تعاملی با دنیاست اما اگر کسی بخواهد با جمهوری اسلامی تقابل کند به طور طبیعی آنجا وظیفه ما مقاومت و ایستادگی است و امیدوارم آن چه که وظیفه ما است در این مسیر انجام دهیم.
آقای رئیسی گفت: معتقدیم در دولت و جایگاه ریاست جمهوری با همه اقشار باید ائتلاف کرد و اختلاف ها و جدایی ها را کنار گذاشت.
وی افزود:​ ائتلاف با کارآفرین،​ کارگر، کشاورز، لر،​ ترک، کرد، بلوچ، فارس و همه فرهیختگان برنامه دولت من است تا کشور را از این شرایط نجات دهیم.

آقای محسن مهرعلیزاده نیز پس پایان مناظره در جمع خبرنگاران گفت: در مناظره تلاش کردیم آنچه که واقعیت های این رقابت را آشکار می کند بیان کنیم و تا اندازه ای نیز بیان کردیم البته بخش زیادی از آن پاسخ به سوالات اقتصادی خوبی بود که طراحی شده بود.
وی افزود: امیدوارم با تداوم این کار و مناظره های بعدی مردم بتوانند بیشتر با نظر نامزدها آشنا شوند و انتخاب صحیح و دقیقی داشته باشند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: امیدواریم برجام به بن بست نخورد زیرا سند معتبر و افتخاری برای دیپلماسی کشور در دهه های اخیر است.
آقای مهرعلیزاده افزود: با توجه به اینکه برجام یک پیمان بین المللی و سه سال برای آن تلاش شده است می تواند مدافع حق ملت ایران باشد و باید در جهت احیای آن تلاش کنیم به نحوی که منافع ملی ما حفظ شود.
وی گفت: فکر می کنم اگر این مسیر را که اکنون مذاکره کنندگان ما پیش گرفته اند، پیش ببریم در زنده کردن برجام موفق خواهیم شد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: بر اساس برجام فروش نفت ما در دنیا حل می شود البته در دراز مدت باید به فکر جایگزینی نفت در اقتصاد کشور باشیم.
آقای مهرعلیزاده گفت: با درآمد حاصل از گردشگری، فراورده های معدنی و تولیدات فناوری و علمی می توانیم نیاز خود به درآمد های نفتی را کاهش دهیم و از این وابستگی رها شویم.

آقای علیرضا زاکانی نیز پس از پایان مذاکره در جمع خبرنگاران گفت:​ چون دسترسی به فضای مجازی ندارم نمی دانم مناظره امشب چقدر در سبد رای من تاثیر گذار بوده است.
وی افزود: آراء دست خداست و قلب مردم نیز در دست خداست و خدا جلوه گری می کند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: امیدوارم توانسته باشم وظیفه خود را انجام دهم البته فکر می کردم سطح مناظرات بالاتر از این و کارشناسی باشد و موضوعاتی بحث شود که پیرامون آن، آن مسائل کارشناسی بحث و در جهت تغییر و تحول کشور بیان کنیم اما متاسفانه این گونه نبود.
آقای زاکانی افزود: این گلایه را از دیگر دوستانی که مناظره می کنند داریم که توجه نمی کنند مناظره ها برگزار می شود تا مردم با برنامه ها و دیدگاه ها آشنا شوند.
وی گفت: امیدوارم آن مسیری که مسیر مبارزه با فقر و فساد و تبعیض است و ملت ما استحقاق دارند حق خود را از دست یک مشت گردن کلفت بگیرد محکم تر ادامه دهم و به سمت پیروزی و تشکیل دولت اقدام و اصلاح حرکت کنیم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: اقتصاد و مدیریت به عنوان دو حوزه ای که با هم در داخل کشور پیوستگی اساسی دارند نیاز به تحول جدی دارد.
آقای زاکانی گفت: حرکت در مسیر جهش تولید، حکمرانی فضای مجازی، دولت الکترونیک، تمرکز زدایی در همه جای کشور، مواجهه قاطع با فساد اقتصادی یا اداری امکانی را برای ما فراهم می کند که وضع کشور را متحول کند.
وی افزود: سیاست خارجی باید در خدمت اقتصاد، مدیریت، فرهنگ، اجتماع، سیاست و امنیت ما قرار گیرد بنابراین نگاه ما به سیاست خارجی نگاه فوق العاده است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: اولویت قطعی را به 15 کشور همسایه و کشورهای خط مقاومت می دهیم و به دیپلماسی اقتصادی به عنوان رکن جدی در این مسیر برای فرصت آفرینی و خلق ظرفیت توجه می کنیم.
آقای زاکانی افزود: توجه به کشورهای مسلمان، نگاه به شرق به ویژه چین و روسیه در کنار باز تعریف نگاه به غرب و تعامل از سر تامین منافع ملی رویکرد ما در سیاست خارجی است.
وی گفت:​ ما مواجهه با غرب را نفی نمی کنیم و آن را به صورت مشخص و تعامل سازنده دنبال می کنیم تا در نهایت بتوانیم از همه ظرفیت ها استفاده کافی کنیم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود:​ اکنون سهم ایران از بازار اوراسیا با هزار و 900 میلیارد دلار جی دی پی و 850 میلیارد دلار صادرات و واردات فقط دو و نیم میلیون دلار است که جنبه خسارت بار بسیاری برای ما دارد و باید جبران شود.
آقای زاکانی گفت: باید بتوانیم ایران را در مدار ساختن، تولید، کوشش و صادرات در منطقه و جهان سرآمد کنیم.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری انتخاب امروز محفوظ می باشد.